• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Akarken: Sağlık Sistemi Çökebilir

Akarken: Sağlık Sistemi Çökebilir

Sağlıkta hatanın kabul edilemeyeceğini söyleyen Akarken, insan sağlığının aceleye getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın MHRS üzerinden alınan randevuların süresini 5 dakika ile sınırlaması çeşitli iddiaları gündeme taşımıştı.

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: “Pandemi süresince canını dişine takarak çalışan sağlık emekçileri 3600 ek gösterge talebinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle yüksek çalışma saatleri ve düşük maaşlarla boğuşuyor.
Liyakatsiz atamaların getirdiği yanlış kararlar ve geri istenen artırımlı nöbet ücretleri gibi hukuksuz uygulamalar istifaya zorluyor.”

“DOKTORLARIMIZ HATAYA ZORLANMAMALI”

“İnsan sağlığı 5 dakikaya indirgenmemeli” diyen Özlem Akarken, “18 aydır gecesi gündüzü belli olmadan çalışan sağlık emekçilerine ödenen nöbet ücretleri geri istendi. Haklarını aradıkları sendikalar toplu sözleşmeye eklenen bir maddeyle küçümsendi. Yıllardır bekledikleri ve her seçim vaat edilen 3600 ek gösterge talepleri yerine getirilmedi. Tüm bunların üzerine düşük maaş, yüksek çalışma saatleri ve liyakatsiz atamaların eklenmesi istifaları hızlandırdı. Kalan sağlık emekçilerinden 5 dakika içerisinde hastasına tanı koymasını ve tedavi sürecini düşünmesini bekliyorlar. İnsan sağlığı aceleye getirilemez. Sağlıkta hata kabul edilemez, doktorlarımız hata yapmaya zorlanmamalı.
Sağlıkçıların istifa etmesi iş gücünü kısıtlıyor, kalanlara daha büyük sorumluluklar yüklenmesine sebep oluyor. Bu döngü liyakatsiz atamalarla birleştiğinde sağlık sistemini çöküşüne neden olabilir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM